Sexy Cary Grant bi of toch hetero?

Cary Grant: Cary Grant die LSD gebruikte om de demonen uit zijn jeugd te verjagen, was dertig jaar lang ‘de’ man waar veel vrouwen best graag een beschuitje mee wilden eten. Waar mannen van droomden om net zoals Cary te zijn vanwege zijn ‘high-class look’. 

Nare jeugd

Hij wordt op 18 januari 1904 in Bristol (Engeland) geboren als Archibald Alexander Leach. Zijn moeder, die gebukt gaat onder een schuldgevoel van het overlijden van Cary’s oudere broertje van één jaar, betuttelt Cary verschrikkelijk. Zijn vader is alleen maar op zijn werk en nauwelijks thuis. Het drama begint wanneer hij negen jaar is. Uit school krijgt hij te horen dat zijn moeder hem verlaten heeft…zomaar… zonder gedag te zeggen. De jaren die volgen zijn met een ijzige vader en net zo ijzige grootouders niet echt warm te noemen.

Van bijbaantje tot Amerika

Op zijn veertiende krijgt hij een bijbaantje in het theater, waar hij beseft dat hij op het toneel thuishoort. Op zijn zestiende solliciteert hij stiekem bij de Bob Pender Troupe en heeft daarvoor zijn vaders handschrift vervalst. Hij wordt aangenomen en leert steltlopen, pantomime spelen en acrobatiek en mag zelfs mee op tournee door het land. Maar oei, dan zwaait er wat wanneer zijn vader erachter komt. Uiteindelijk krijgt hij toch toestemming en wordt Cary in 1920 geselecteerd om als één van de Pender-jongens voor twee jaar naar Amerika te gaan.

Cary Grant & Ingrid Bergman in Notorious: Archie wordt Cary

Maar Cary blijft in Amerika en leeft als een God in Frankrijk. Het lukt hem om verschillende rollen te bemachtigen, mede doordat hij zo beschaafd overkomt (zijn handelmerk) en door zijn keurige Engelse accent. In 1931 wordt hij door Paramount gespot en een vijfjarig contract aangeboden. Archie Leach verruilt dan voor eeuwig zijn naam in Cary Grant. Na vijf jaar kiest hij voor zijn vrijheid, door een eigen agent in te huren. Slim, want nu kan hij niet alleen eindelijk zelf bepalen welke rollen hij wil spelen, zijn honorarium ligt nu vele malen hoger.

Cary’s wereld staat stil

Wat een schok moet dat zijn geweest. Op het sterfbed van zijn vader krijgt hij te horen dat zijn moeder nog leeft en helemaal niet is weggelopen. Dat zijn bloedeigen vader haar heeft laten opnemen in een psychiatrische kliniek omdat ze eigenlijk alleen maar in een depressie zat vanwege haar overleden eerste kindje. Cary heeft haar dan minstens 20 jaar niet gezien. Hij gaat naar Engeland, haalt haar uit de kliniek, koopt een huis voor haar en ondersteunt haar financieel tot aan haar dood.

Huwelijken, een kind en einde carrière

Gary heeft vijf huwelijken op zijn naam staan. Het eerste is met Virginia Cherril met wie hij het één jaar volhoudt. Zijn tweede huwelijk is met de steenrijke Barbara Hutton, waar de roddel over gaat dat hij met haar getrouwd is om haar geld. Gek, want het stel heeft alles keurig geregeld nog voor het huwelijk überhaupt voltrokken is. Daarna volgt Betsy Drake die hem introduceert met de toen legale LSD-therapie. Cary vindt deze therapie zo geweldig, dat hij er in diverse talkshows en interviews openlijk over spreekt. Een relatief kort huwelijk met Dyan Cannon volgt, met wie hij zijn dochter Jennifer krijgt. In 1970 zegt hij het witte doek vaarwel om zich volledig te richten op zijn dochter Jennifer. Zijn laatste huwelijk is met Barbara Harris met wie hij tot aan zijn dood samen is.

Hetro of homo?

Ondanks dat Cary regelmatig trouwt, woont hij ook jarenlang (tussen zijn huwelijken door) samen met Randolph Scott. Iedereen vraagt het zich af. Zou hij toch homo zijn? Er worden daar zoveel vraagtekens bij gezet, dat Paramount hem zelfs ‘beveelt’ om apart te gaan wonen. Wanneer iemand het aan hem vraagt lacht Cary allen maar, wat het natuurlijk nog mysterieuzer maakt. Maar stel dat het wel zo is… wat moet hij?  Zijn imago van ultieme perfectie, zijn fantastische acteertalent die menig vrouwenhart doet smelten. Hij is door de wereld op een voetstuk gezet!

Van welke films kennen we hem?

In dertig jaar tijd is hij in ruim 70 films te zien. Behalve in humoristische films speelt hij in heel veel romantische liefdesverhalen waar natuurlijk flink in wordt gekust. Maar ook in films met spanning en sensatie zoals die van Alfred Hitchcock. Bijna was hij te zien geweest als een sexy James Bond in Dr. no, maar omdat hij maar in één Bond film wilde spelen, ging de rol aan zijn neus voorbij. Cary Grant een weergaloze acteur die op 82-jarige leeftijd overlijdt aan de gevolgen van een hersenbloeding.

 

 

Meer lezen:
http://www.imdb.com/name/nm0000026/bio
http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-1381342/Cary-Grants-daughter-admits-father-liked-called-gay-new-memoir.html
Foto’s:
Pinterest

 

Eén gedachte over “Sexy Cary Grant bi of toch hetero?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *