Wie is GT Rovers?

Lieve lezers,

Ik ben GT Rovers. Een vrouw, een vijftiger, vanaf mijn twintigste samenwonend en moeder van twee fantastische zonen.

Pseudoniem GT Rovers

Mijn eigen voor- en achternaam (Elzeline Koerselman) zijn niet heel gemakkelijk. Gedoemd tot spellen zeg ik altijd. Daarom gebruik ik net als veel schrijvers dat vroeger deden een pseudoniem. Rover komt uit de film ‘Nims Island’. Om het niet geheel te pikken heb ik daar een ‘s’ achter geplakt. De ‘G’ is de voorletter van mijn lieve oma en de ‘T’ is van mijn tante, zodat beide er toch een beetje bij zijn.

Boeken 

Ik hing als klein meisje altijd al aan de lippen van mijn grootouders wanneer zij vertelden over hun leven vroeger. Naarmate ik ouder werd ontstond de passie om te schrijven over de jaren dertig tot begin jaren tachtig. De columns die ik daarover schrijf  zijn te lezen in TrosKompas, op mijn website en in mijn boeken: ‘Pure nostalgie’ en ‘Meer nostalgie’. Wat was het een eer om te mogen schrijven over Nederland en Nederlands-Indië ten tijde en na de Tweede Wereldoorlog. Tijdens het schrijven van mijn boek ‘Nederland bevrijd’ heb ik menig traan gelaten, want wat doen mensen elkaar toch aan.

Nog een website

Voor mijn website nostalgieTV.nl interview ik mensen die ons meenemen naar hoe het leven er toen uitzag. Deze video’s zijn voorzien van prachtig beeldmateriaal.

Veel plezier met het lezen en luisteren naar al die prachtige verhalen over vroeger.

Veel liefs,

GT Rovers