Boeken bestellen

Heb jij mijn boeken al gelezen?

Mijn eerste boek ‘Pure nostalgie’ verscheen in oktober 2018 en gaat over de jaren dertig tot eind jaren zeventig.

Het is opgedeeld in een drietal jaarblokken. ’30-’40, ’50-’60 en ’70.

Verschillende onderwerpen worden besproken waarbij prachtige foto’s van het Nationaal Archief staan. Denk aan vergeten beroepen zoals: de hobbeljongen, de botersmokkelaar, de eekschiller, de turfsteker of het dienstmeisje. Gerechten van vroeger: humkessoep, oma’s appeltaart, krentenweggen of een duivekater, maar ook historische feiten zoals: de watersnoodramp, de autoloze zondag, de vrije zaterdag, aardgas in de woningen en de eerste snelweg. Andere thema’s zijn: oude auto’s, schrijvers en bladen. Maar ook losse onderwerpen uit die periode zoals: de solex, trouwen in het wit, bellen bij de buren, de SRV-wagen en de eerste koelkast en nog veel meer. Kortom een boek vol leesplezier over die prachtige jaren.

Dit boek is uitverkocht!

 

 

Mijn tweede boek ‘Meer nostalgie’ verscheen in oktober 2019 en gaat over de jaren dertig tot begin jaren tachtig.

Het is opgedeeld in drie tijdsblokken ’30-’40, ’50-’60 en ’70-’80.

Ook hier staan weer prachtige oude beroepen in zoals: de walvisjager, de brikkenbakker, de pockmeester en de spoorwegwachter. Bijzondere oude gerechten: Urker kapkool, Zeeuwse Jikkemienen, spekkedikken en nonnevotten. Oude auto’s: Renault 5, het Lelijke Eendje en de Toyota Corolla. Televisieprogramma’s: Wie van de drie, AVRO’s Wie-kent-kwis en Tita Tovenaar. Wat te denken van bekende Nederlanders: Pistolen Paultje, Robert Long, Rita Corita, Ko van Dijk en Jos Brink. Maar ook boeken en actualiteiten zoals: Turks Fruit, Schippers van de kameleon, Pinkeltje, de draagplicht van de helm, bezetting Maagdenhuis en kerncentrale Dodewaard en nog veel meer. Het boek is wederom voorzien van prachtige oude foto’s van het Nationaal Archief.

Er zijn nog maar een paar boeken verkrijgbaar. In de winkel en online zijn ze uitverkocht. Ben jij één van de gelukkige die één van de laatste exemplaren weet te bemachtigen voor € 18,95 excl. verzendkosten? Stuur dan een mail naar: gtrovers@gmail.com

 

 

Mijn derde boek ‘Nederland bevrijd’ is in april 2020 uitgekomen en gaat over Nederland en Nederlands-Indië 1940-1950.

Het boek is opgedeeld in drie blokken: Nederlands-Indië, Nederland tijdens de oorlog en Nederland na de oorlog.

In het blok Nederlands-Indië staan onderwerpen zoals: de doofpotaffaire de ondergang van de Van Imhoff, het verzet in Nederlands-Indië, de jappenkampen, de troostmeisjes, de Bersiap-periode, de demobilisatie Molukkers, de bevrijding van Nederlands-Indië en de dekolonisatie-oorlog. In het blok Nederland tijdens de oorlog is aandacht voor bijvoorbeeld: de Joodse werkkampen, Winterhulp, vrouwen in het verzet, het dagelijks leven, voetbal tijdens de oorlog, het Englandspiel, verzetskranten, operatie Manna en Chowhound en de koloniën in ‘de West’. In het laatste blok Nederland na de oorlog staan onderwerpen zoals: Trees heeft een Canadees, Capitulatie Duitsland, terugkeer uit de kampen, vergeten bombardementen, snoepje van de week, de bleekneusjes, Dreestrekkers, de processen van Neurenberg en nog veel meer. In dit boek staan heel veel prachtige en indrukwekkende foto’s die geschonken zijn door het Nationaal Archief.

Je kunt het boek bestellen via deze site bestellen voor € 18,95 excl. verzendkosten. Interesse? Stuur dan een mail naar: gtrovers@gmail.com