Je kind moet zijn kamer opruimen!

Wie je om je heen ook spreekt, overal hoor je hetzelfde. Die kinderkamers! Klagende moeders, mopperende vaders. Wow, wat is het weer gezellig in huis!

Je kind ruimt op.

Aan de slag dan maar….. “zucht.” Je kind kijkt moedeloos door zijn kamer. Een enorme hoeveelheid kleding ligt verspreidt door de ruimte. Een uitpuilende prullenbak, terwijl her en der nog lege zakken chips, proppen papier en papiertjes van 10-uurtjes liggen. Tja….die passen er dus niet meer bij. Het bureau ligt bezaaid met boeken, schriften, SO-blaadjes, vellen met aantekeningen, pennen, potloden, gummen, snoertjes van opladers, pc’s, borden, glazen (daar ligt dus je halve huisraad) en wat al niet meer. De boeken kunnen op zeker niet terug in de kast, want daar liggen de andere boeken al  kriskras door elkaar ingegooid. De kerstboom van de kerst staat er ook nog lekker stoffig bij. Tja: “de lampjes zijn nog zo gezellig.” De lades van het ladeblok zitten overvol met prullaria, daar passen de overtollige pennen en potloden ook niet meer in. Het blijkt onmogelijk te zijn om onder het bed te stofzuigen, want daar ligt de hoes van de I-pad, de gezellige kussentjes voor op het bed en losse sokken van de sport en gym (Aha, daar liggen dus de andere sokken waar je al naar het zoeken was tijdens het opvouwen van de was).

Héla, weten ze eigenlijk wel hoe?

Dat is een goeie? Tenzij je kind al zijn tafeltjesschoonmaakdiploma heeft gehaald op de lagere school, kun je dus eigenlijk niet verwachten dat ze weten hoe ze het moeten doen. Ze zien waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer en weten niet hoe te starten. Waarschijnlijk gooien ze alle kleding in de was, lezen dat verkreukelde briefje nog een keer, vinden ergens nog een vastgeplakt dropje en ploffen moedeloos bovenop hun volgeladen bureaustoel neer.

Ei van Columbus?

Je trekt je wapenuitrusting aan, wat bestaat uit:
– schoonmaakhandschoenen tot aan je ellebogen, je moet tot ver onder het bed.
– Een sjaal stevig rondom je haren gebonden, nu ben je spinnenweb-proof.
– Schort voor, scheelt je schone kleren aantrekken.
– Gasmasker op, de sokken liggen er al een tijdje.

‘Check!”. Gewapend met twee schoonmaakdoeken, emmer, swiffer, stofzuiger en vuilniszak betreed je de ruimte. Je gaat namelijk samen met je kind aan de slag. Leuk muziekje aan (oordoppen aanbevolen), want vandaag krijgt je schattebout les in: ‘Hoe ruim ik mijn kamer op?”

 

Foto:
http://beeldbank.amsterdam.nl/afbeelding/OSIM00002002974

 

 

Laat een reactie achter