Help! Je gaat bloggen….en nu?

Uren zit je al achter je gloednieuwe laptop. Super strak design. Prachtig, helder scherm. Klaar om te starten met het beginnen van je blog. Althans…..

Wanhoop!

Ken je dat? Dat wanhopige gevoel waarvan de tranen in je ogen springen. Je een gigantische baksteen in je buik voelt en er helemaal niemand is die je kan helpen? Helemaal niemand? Nou ja, behalve de meneer van de helpdesk dan.
Computergod: Jij?!

Je hebt al een domeinnaam aangemaakt. Eitje! Een kind kan de was doen! Wat voel je je een pro. Blogs pluk je links en rechts van het net, om daar je kennis uit te halen. Nu weet je er toch zeker wel voldoende van? Of…Toch nog maar een boekje kopen bij bol.com? Shit! Je gloednieuw laptop is toch wel wat anders dan je gewend bent. Waar je eerst links onderin op Start, instellingen e.d kon klikken, bijkt windows 8.1 van een heel ander kaliber te zijn. Wanhopig scrol je urenlang door de programma’s. Je leest met uiterste precisie de uitleg van je webhosting. Je komt er niet uit! Je hebt hulp nodig! Iemand met verstand van programma’s en computers. Je stuurt een wanhoopsmail  naar de suppportdesk. Daar zit vast een jonge computergod, je noodkreet te lezen. Verzuchtend dat daar wéér zo’n vrouw is met nul komma nul verstand van.. AHA…je krijgt een reactie terug. Wat lukt er precies niet? En wat is je domeinnaam? Ze reageren wel erg snel, dat is fijn, maar via de mail is het toch lastiger dan dat je iemand aan de telefoon hebt. Die roept van ga naar links en klik dit aan of doe dat. Je bent natuurlijk niet de enige, dus het is weer afwachten geblazen.

En dan?

Opeens bedenk je je dat je een webhostingspakket te veel hebt besteld. Had je niet één pakket kunnen gebruiken? Een mail sturen naar de sales! Die denken vast dat je de grootste sukkel ooit ben! Neh! Vast niet. Terwijl je aan het wachten bent, staar je uit het raam. Zou je nou echt de enige zijn die dit enorm lastig vindt? Op de blogs van andere mensen, lees je zoveel positieve berichten. Paar uurtjes werk en alles, maar dan ook alles draait. Klaar om aan de start te gaan met je blog. Een klikje hier, een klikje daar en bloggen maar.

Ben jij wel goed in mailen?

De hele dag gaan de mailtjes over en weer. Het lukt niet! Je doet alles wat ze van je vragen, maar dat rottige windows 8.1 werkt ook niet mee. Wanhopig scroll je door je computer. Tranen springen in je ogen en na wederom een wanhoopskreet naar de helpdesk….word je computer op afstand overgenomen. De programma’s zijn geïnstalleerd en je kunt eindelijk aan de slag met WordPress. Of….toch nog niet?

Foto:
http://beeldbank.amsterdam.nl/afbeelding/OSIM00002001858

1 Comment

  • Nou mevrouw Rovers, dit is het begin van een grote blog site :).

Geef een reactie