Lucille Ball publiekslieveling

Lucille Ball: wereldberoemd om haar vuurrode haar, de enorme nepwimpers en de iets te groot gestifte rode lippen begon haar jeugd niet zo grappig!

Ontdekt op straat voor een sigarettenreclame

Vanaf 1951 keken wekelijks miljoenen mensen naar de tv-show van Lucille (Desiree) Ball (1911-1989), maar dat succes kwam niet zomaar aanwaaien. In haar puberteit kreeg de 17-jarige (toen nog blonde) Lucille reuma, waardoor ze twee jaar nauwelijks kon lopen. Haar carrière reikte eerst niet verder dan een sigarettenreclame en het spelen in heel veel B-films.

Lucy Ricardo drijft tot wanhoop

Tot ze haar latere echtgenoot, de cubaanse bandleider Desi Arnaz in 1940 ontmoette. Om haar huwelijk een oppepper te geven,  besloot ze om met Desi samen te gaan spelen in de tv-show ‘I Love Lucy”(1951-1957 en ‘The Lucy-Desi comedy hour’ (1957-1960). Hierin speelde ze de ondeugende huisvrouw Lucy Ricardo, die samen met buurvrouw Ethel Mertz (Vivian Vance) hun mannen Ricky Ricardo (Dezi Arnaz) en Fred Mertz (William Frawley) regelmatig tot wanhoop dreven.

Lucille zwanger op tv

Uniek was dat Lucille bleef acteren toen ze zwanger was, wat overigens nog nooit eerder op de Amerikaanse televisie was vertoont. Er keken meer mensen naar de show van de geboorte van ‘Little Ricky’ (1953), dan naar de beëdiging van de toenmalige president Eisenhouwer. Na negentien jaar scheidde Lucille van Desi. Ze bleven goede vrienden en bleven elkaar iedere avond bellen.

Succesvolle zakenvrouw

Na hun scheiding kocht ze Desi’s bedrijfsaandelen, waardoor ze de eerste vrouwelijke directeur van een televisieproductie maatschappij in Amerika werd. Lucille huwde in 1961 met stand-upcomedian Cary Morton, met wie ze tot aan haar dood getrouwd bleef. Met boezemvriendin Vivan Vance speelde ze nog in ‘The Lucy Show'(1962-1968) en ‘Here’s Lucy’ (1968-1974).

Hilarische sketches

Hilarisch was de ‘I Love Lucy’-aflevering waarin Lucy een gezondheidsmiddeltje moest aanprijzen waar ook alcohol in zat. Tja, probeer stomdronken maar eens “Vitameatavegamin” uit te spreken. Of die waarin Lucy en Ethel achter de lopende band gingen werken in een chocoladefabriek. De bonbons kwamen overal terecht, behalve in het papiertje. Wil jij weer eens naar een paar shows van Lucille Ball kijken? Kijk dan eens op YouTube.

 

Foto
Commons wikimedia

 

1 Comment

  • Geweldig vond ik die shows toen. Ga inderdaad maar weer eens een aflevering kijken. Ben benieuwd of ze nog steeds leuk zijn.
    Leuk onderwerp weer!

Laat een reactie achter