The Chordettes: Mr. Sandman (1954)

"Mister Sandman" by The Chordettes ukulele tabs and chords. Free and guaranteed quality tablature with ukulele chord charts, transposer and auto scroller.

De allergrootste hit van The Chordettes: Mr Sandman. Het nummer stond in 1954 wel zeven weken lang op nummer één in de Amerikaanse hitlijst.

Wie zijn The Chordettes?

De dames Jinny Osborn, Carol Bushman, Janet Ertel en Dorothy Schwartz lieten voor het eerst van zich horen in 1947 in Wiscousin.

En zo werden ze bekend:

In 1949 hadden de dames een optreden in The Arthur Godfrey’s Talent Scouts Show. Een groot succes, wat een platencontract bij Colombian Records opleverde.

De ontmoeting met zangeres Lynn Evans

Twee jaar later waren The Chordettes dagelijks te zien in de Arthur Godfrey’s Teeveeshow. In dit jaar (1951) ontmoetten de dames Lynn Evans tijdens een optreden in Youngstone. Zij werd meteen ingehuurd om Dorothy Schwartz te vervangen.

Wisseling van platenlabel
In 1953 gingen The Chordettes in zee met Producer Archie Bleyer, oprichter van Cadence Records Label. Archie’s interesse in The Chordettes had alles te maken met zijn interesse voor Janet Ertel. Een paar jaar later trouwde hij met haar. Het was Archie die er voor zorgde dat de dames vanaf 1954 tot 1961 hit na hit scoorden.

Mr. Sandman

Dit zou later de allergrootste hit van The Chordettes blijken te zijn. Het nummer stond in 1954 wel zeven weken lang op nummer één in de Amerikaanse hitlijst.

 

 

 

 

2 Comments

 • Gut, wat enig…

  Hoe krijg je dat toch voor elkaar?
  Knap gedaan, ik begin de dag alvast opgewekt.

  Laatst was ik in een grammofoonplaten museum in Leusden.
  Ik voelde meteen mijn ouders weer om me heen toen daar ook ouderwetse platen gedraaid werden.

  • Een nieuwe rubriek Riny, er zullen meerdere rubrieken komen. Allemaal gebaseerd op de jaren 50.

Geef een reactie