Jakkie… wat negatief

Edward D'Ancona by oldcarguy41, via FlickrOké, de mensheid heeft het door de eeuwen heen altijd al zo gedaan. Maar wat heb je er aan om iemand compleet af te branden? Want dat is een onderdeel van het vak waar Youtubers, bloggers, vloggers en schrijvers steeds meer mee te maken krijgen. Snap ik het of snap jij het?

Youtubers 

Pas keek ik naar een programma waarin een aantal bekende Youtubers vertelden hoe ze tot hun succes waren gekomen. Het harde werken, de lange uren per dag voor het filmen en bewerken ervan. Het tomeloze geduld (soms jaren) om steeds maar door te blijven gaan totdat het was gelukt. Echt, ik viel haast van mijn stoel toen ik hoorde wat voor een negatieve reacties ze soms kregen. En waarom? Was het dan zo slecht……..welnee joh!

Vloggers

Een jonge, succesvolle beauty vlogger, met ik weet niet hoeveel volgers, deelde dagelijks haar make-up tips. Nadat haar ’trouwe’ volgers erachter kwamen dat ze een hele nare vorm van acne bleek te hebben onder haar make-up, werd ze door sommige volledig afgebrand. De dagen, weken en maanden ervoor kreeg ze nog van dezelfde volgers te horen hoe mooi ze wel niet was en hoe prachtig haar make-up. Maar waarom dan deze reacties? Haar vlogs waren toch altijd informatief en goed verzorgd?

Schrijvers en bloggers

Denk nu niet dat schrijvers/bloggers onderling zo heilig zijn. Welnee joh! Ook die kunnen er wat van hoor. Met messcherpe woorden (schrijvers hé, die kunnen dat) formuleren ze hun negatieve reactie en plaatsen dat op het web. Je zou haast denken dat juist zij beter zouden moeten weten. Zij zouden als geen ander moeten weten dat iemand soms jaren heeft zitten zweten, ploeteren en tobben om een boek te schrijven. Ik weet niet hoeveel tijd, passie en research heeft gestoken om een artikel of een blog te schrijven. Het is onnodig en best jammer…toch?

Blijf hangen in het positieve

Inderdaad! Gelukkig zijn er veel meer positieve reacties, zodat de negatieve snel vergeten kunnen worden. Natuurlijk is niet ieder YouTube filmpje, blog of vlog meteen briljant of een geweldig succes. Het belangrijkste is om te bedenken hoeveel tijd, emotie, research, denkwerk, ploeteren en hard werken iemand erin heeft gestoken om het te maken. Hé…het zijn ook maar mensen.

 

Foto: Edward D’Ancona

 

 

2 Comments

  • Hoi Rovers,

    Het is een harde wereld. Ik ben nog redelijk groen in het naar buiten brengen van mijn blogs. Maar het is goed te weten dat er altijd “onraad” om de hoek loert. Wat eelt op de ziel kweken dus maar.
    Dank en groet

    • Een beetje eelt kan geen kwaad Marijke. Gewoon vriendelijk zijn voor elkaar is denk ik het belangrijkste ingrediënt.

Laat een reactie achter