Succes: aanwaaien of werken?

Pin-up <3Succesvol hoeft niet per se te betekenen dat je als een Dagobert Duck door het leven zwemt. Misschien is succesvol voor jou wel een geslaagde expositie van je schilderijen of een succesvolle picknick in het park. Ongeacht wat succesvol voor jou betekend, het komt niet zomaar aanwaaien, je zult er wel wat voor moeten doen.

Wat is je doel?

Wat wil je precies bereiken? Is jouw doel om een succesvol ondernemer te worden of wil je een prachtige rol neerzetten op het podium bij jouw toneelvereniging of (in mijn geval) een goed gelezen blog over vintage? Schrijf jouw doel op papier. Je mag best hoog inzetten, dan weet je tenminste waar je voor werkt.

 

Werk naar je doel toe

Zelf vind ik het prettig om een tijdsbestek aan mijn doel te hangen. “Wanneer moet ik de volgende stappen af hebben om mijn ‘eind’ doel te bereiken?” Moet je eerst een opleiding afronden of heb je nog wat gesprekken met bepaalde personen nodig? Zoek je nog naar de juiste locatie of moet je website eerst picobello zijn voordat je verder kunt? Het maakt niet uit, schrijf je stappen op (met einddatum), dan weet je dat je soms net een stapje harder moet lopen om deze datum te halen. Is het gelukt? Dan ga je door met de volgende stap.

Geloven in je succes

Geloof in het behalen van je einddoel! Visualiseer je succes. Zie jezelf op het podium staan met een juichend publiek, zie je eigen winkeltje vol met betalend publiek, zie een galerie voor je met ‘verkocht’ naast je schilderijen. Zie jezelf met een mailbox vol met reacties van enthousiaste lezers. Het brengt je weer een stap dichter bij je einddoel.

Geef niet op om je doel te behalen?

Met alleen geloven in jezelf ben je er niet. Je zult er hard en gedisciplineerd voor moeten werken! Lukt het niet zoals je had gehoopt? Bestudeer en leer van je fouten. Bedenk hoe je het op een andere manier wel kunt realiseren. Kijk regelmatig of je nog wel op de juiste weg zit en stuur zo nodig bij. Geef niet op en loop gewoon een stap harder om je doelen te behalen. En natuurlijk heel belangrijk met alles wat je doet……heb lol in je werk. Ik wens je dan ook veel plezier in het behalen van jouw succes.

 

Foto: Gil Elvgren (1962)

 

Laat een reactie achter