Tien opvoedfouten bij je kind

Kinderen hebben een sterke eigen wil en houden van het woordje ‘nee’. Omdat je geen zin hebt in een gillende peuter, zeurende tiener of tegendraadse puber, geef je hem snel zijn zin. Is dat de oplossing?

De tien dont’s die je als ouder beter niet kunt zeggen!

1)   Nee’, je mag niet…!
2)   Strijd ‘wie is hier de baas?’
3)   Motto: eet gewoon wat de pot schaft
4)   Vragen wat je peuter ‘s ochtends aan wil
5)   Vragen of hij nu eens normaal wil doen
6)   ‘Ik vind je niet lief, ga maar een andere mama zoeken!’
7)   ‘Straks gaan we.. even wachten.. Over 5 minuten mag je..’
8)   Bellen tijdens het autorijden of tijdens het boodschappen doen
9)   Een verbod om in een winkel ergens aan te komen
10) Vragen waarom hij iets niet fijn vindt

Vind je dit grappig?

Best grappig! Maar kun je het woord peuter ook vervangen door kleuter, tiener of puber? Kijk naar je drie- bijna vierjarige. Hij moet nodig naar de kleuterschool voor een beetje uitdaging. Of naar je puber die zich af en toe zoooo kan schamen voor zijn ouders.

De Kleuter: 

Nr. 5: Vragen of hij in hemelsnaam eens normaal wil doen? Wat verwacht je zelf van een kleuter? Met een beetje geluk kan hij zelf zijn kont afvegen met wc-papier, zonder dat hij daar zijn handen voor gebruikt. Hij er vervolgens heel enthousiast een muurtekening mee begint te maken op de wand van het toilet.

Nr. 9: Een verbod om in een winkel ergens aan te komen? Nog steeds zit je kleuter aan alle spullen in de supermarkt, omdat HIJ dat wil. Gaat hij liggen krijsen op de vloer wanneer jij die ijsjes niet uit de koelvitrine haalt, terwijl het -3 C buiten is.

De tiener of puber.

Nr 2: “Wie is hier de baas?” Volledig achterhaald. Wanneer je lief aan je kind vraagt of hij naar bed wil gaan omdat het ruim 11 uur is geweest. Hij fijntjes uitlegt dat de game nog echt even afgemaakt moet worden, omdat hij anders ‘geband’ wordt. Bannen? Duh! Hij dan de komende week niet meer online mag gamen.

Nr. 6:  “Ik vind je niet lief, ga maar een andere mama zoeken!” Je kind haalt achteloos zijn schouders op. Zet z’n koptelefoon weer op en typt zonder enige scrupules: www.nieuwemoedergezocht.nl.

Nr 8: “Bellen tijdens het autorijden.” Of je graag twee handen aan het stuur wilt houden. Hij echt geen zin heeft om aangehouden te worden, omdat jij zit te bellen.

Mmm, zou je het woord peuter ook kunnen vervangen door: Je man?

 

 

Foto:
http://beeldbank.amsterdam.nl/afbeelding/B00000009525

 

Geef een reactie