Zomervakantie: stress of relaxen?

Please?Ieder jaar vind ik het weer een schouwspel om naar te kijken. Oververhitte vrouwen die de drogisterij binnenrennen om nog snel de laatste vakantiespulletjes te scoren. Gestreste mannen die hun auto semi-kundig nakijken. Stel je voor …geen water of olie, terwijl je uren in de file staat voor de tolweg in Frankrijk.

Hoezo vakantiestress?

Maar waarom stressen we zo? Komt het omdat de moeheid de laatste dagen voor de vakantie in volle hevigheid aanwezig is? Alsof ons lijf weet dat het bijna zo ver is. Het niet kan wachten om super relaxed, lui te gaan liggen in die zalige warmte op dat bijzonder comfortabele ligbedje? Of is het juist zo dat ons hoofd overloopt, omdat er nog van alles (op het laatst) geregeld moet worden?

 

Ik wil geen vakantiestress!

Shit, wat stond er ook al weer in de het boekingsformulier? Waren er wel of geen winkels in de buurt? Toch maar spullen voor de eerste dagen meenemen? Zonnebrand: is die nog van vorig jaar of van het jaar daarvoor? Paspoorten: oh gelukkig, die waren net verlengd. Verdorie een gat in mijn badpak, snel op internet kijken. Oh hemel, de jongens passen de waterschoenen niet meer…dit jaar maar niet meenemen? En zo… maken we onszelf ieder jaar opnieuw helemaal gek. En ik…..ik doe er vanaf nu niet meer aan mee. Ik weiger!

Dit jaar gaat het anders

Super relaxed zit ik al dagen achter mijn pc te werken. Dit jaar laat ik me niet gek maken. De paspoorten zijn oké en ik heb mijn pinpas! Over de spullen hoef ik niet lang na te denken. Het wordt warm. Héél warm! Zwemkleding. T-shirts, korte broeken, iets netjes voor als we uit eten gaan en een trui voor de avonden. Veel kunnen we toch niet meenemen want de honden gaan mee. De achterbak zit dan eigenlijk al vol met mijn zwarte gevaartes en hun eigen hondenspullen zoals voer, voerbakken en hondenkleedjes. Eén grote weekendtas voor ons, daar moet alles in. Die gaat tussen de jongens in.

En het eten dan?

Die halen we gewoon onderweg. Als laatste pauze gaan we gewoon een dorpje in en scoren daar wel de boodschappen voor de eerste dag. Ik prop gewoon een lege koeltas onder de stoel met een koelelement erin. En voor onderweg dan? Jaaaa….dan ben ik een echte Hollander! Koffiekan, bekers, boterhammetjes en wat lekkers mee…Rijden maar!

 

Geef een reactie