Aandacht voor jezelf, mag dat?

Wanneer je eens kritisch naar je eigen leven kijkt, zul je zien dat een groot deel daarvan in het teken van ‘anderen’ staat. Of het nu draait om het aanhoren van problemen van je collega’s of cliënten. Je 24/7 bereikbaar bent voor je baas of dat je altijd klaarstaat voor je vrienden, familie en voor je gezin. Heb jij jezelf wel eens afgevraagd waar jij nu eigenlijk staat in dit hele plaatje?

Midlifecrisis….echt niet!

Ik denk dat er bij mij halverwege het vorige jaar iets begon te borrelen en te pruttelen. Ik voelde gewoon dat het roer totaal om moest. Ik moest echt een verandering gaan aanbrengen voor mezelf. Was het een midlifecrisis? Kan…..maar ik denk het niet. Alhoewel er ongetwijfeld wel mensen in mijn omgeving zijn geweest die dit gedacht zullen hebben. Ik heb er per slot van rekening de juiste leeftijd voor.

Wie ben ik en waar sta ik?

Maandenlang heb ik nagedacht over wat ik nu precies wilde doen. Ik vroeg mezelf af of dit het leven was, van wat ik ervan had voorgesteld. Ik was heel gelukkig met manlief, mijn jongens en mijn honden en had een heel goedlopend bedrijf. Daar lag het allemaal niet aan. Wat was dan zo aan het borrelen? Niet alleen mijn werk werd kritisch onder de loep genomen. Ik vroeg mezelf af welke ambities in nog in mijn leven had. Schreef dit alles op, dacht er lang over na en nam een groot besluit. Ik sloot de deuren van mijn bedrijf en ging starten met mijn passie….schrijven.

Bestudeerde mezelf en wat zag ik?

Ook dat was nodig in dit hele veranderingsproces. Wie zag ik ieder morgen tijdens het aankleden? Ik zag… iemand die het eigenlijk allemaal wel prima vond. Schoon en verzorgd, maar ik kon nou niet zeggen…wow! Mijn kledingkast ging op de schop. De joggingbroeken, die zo handig waren voor het uitlaten van mijn schattige maar kwijlende reuzen, verdwenen naar een plek achter in de kast. De rokjes, jurkjes en nette broeken, die al die tijd achterin hadden gehangen, kregen weer een plekje voorin. Ik besloot wat vaker oogschaduw te gaan gebruiken en bracht een vrolijke nagellak aan op de nagels van mijn handen en voeten. Klaar! En wow….het resultaat is dat ik me nu heerlijk voel!

Wat zijn de ingrediënten voor deze happiness?

Maak een lijst met dingen die je echt leuk vindt om te doen. Bedenk voor jezelf hoe je deze dingen kunt integreren in je leven. Luister aandachtig naar je innerlijke stem die je verteld wat je echt wilt doen met je leven. Doe daar wat mee! Gun jezelf de reis naar daadwerkelijke happiness. Fluf lekker je haren. Breng subtiele veranderingen aan in je kledingkast, waardoor jij je happier, vrouwelijker of mannelijker voelt. Koop wat nieuwe make-up en accentueer jouw mooie gezicht. Investeer in die zijden stropdas of dat mooie overhemd die zo mooi bij je ogen past. En… voeg het allerbelangrijkste ingrediënt toe in je leven: wees blij met wie je bent en geniet van jezelf!

 

Foto
Nationaal Archief

 

 

 

 

 

Geef een reactie