Als een non gekleed naast het zwembad?

Gefrustreerd, moedeloos en soms verdrietig word ik ervan, wanneer ik voor de miljoenste keer op die waardeloze weegschaal sta. Ik heb een haat-liefdeverhouding met dat kreng. Ze is mijn beste vriendin in de slanke dagen en mijn grootste vijand in de dagen van mijn losbandig keukenleven.

Levenslang

Ik ben bang van wel! Al sinds mijn puberteit is het een dingetje! Opletten met wat ik eet, hoeveel ik eet en of ik zelfs wel genoeg eet? Daar kwam ik pas jaren later achter, dat ik meer moest eten. Althans ahum…verspreid over de dag. Jaren van geldverspilling heb ik achter de rug. Shake-je hier, dieet zus, dieet zo. Ja het hielp….voor een tijdje en dan kakte ik weer in. Verviel ik in mijn oude eetpatroon en werd mijn zwoegen totaal teniet gedaan.

Waarom blijf ik niet slank?

Bloody hell, ik wou dat ik het wist! Want oh, wat voel ik me heerlijk slank en sexy wanneer mijn goede vriendin de weegschaal, me met glanzende cijfers laat zien hoe knap ik wel niet ben. Dat ik dat toch maar weer heb gefikst om zo slank te zijn. Maar na verloop van tijd raak ik in verval, gebeurt er iets waardoor ik van slag ben en prop ik weer van alles in mijn mond. Mijn vriendin de weegschaal lacht me dan vierkant uit…loser!

Toch maar weer proberen?

Ja daag, wanneer ik zo ga beginnen is het sowieso al gedoemd te mislukken! Ik ga het niet proberen. Ik ga het doen! 5 of 6 eetmomenten op een dag. Veel drinken en starten met mijn tweede haat-liefdeverhouding… sporten. Wie dat heeft uitgevonden? Grrr. Ik loop al minstens twee uur per dag buiten met de honden en dan moet ik nog meer gaan sporten?

De Wii helpt dat ook?

Een hele lange tijd heb ik dat gedaan, oefeningen op de Wii. Ik had echt het idee dat ik er fitter door werd. Totdat iemand, helemaal dubbel van het lachen, riep dat het zo’n grappig gezicht was mij te zien ‘sporten’ voor de tv toen hij langsreed. Shit! Daar had ik toen totaal niet aan gedacht. De woonkamer in ons oude huis was op de eerste etage. Voor ons huis was een t-splitsing waar al het verkeer eventjes moest stoppen. En daar stond ik dan…voor het raam mijn oefeningen te doen. De balance board verdween acuut onder de bank.

Dus hoe ga ik het nu doen?

Oefeningen zoeken op Google die ik lekker thuis kan doen. Misschien toch stiekem de Wii tevoorschijn halen? Maar nu met de gordijnen dicht! Recepten opduikelen uit lang vervlogen tijden, waarin ik kilo’s groenten moet grillen of roerbakken. De witte rijst vervangen door zilvervlies en alles volkoren, dus ook de pasta’s. Flessen spa met een bubbels inslaan om de verveling van het kraanwater tegen te gaan. En last but not least… zodra ik ook maar neig naar de niet toegestane dingen, zoals overheerlijke koekjes, cakes, chocolade of kaasjes, ik mezelf streng toe ga spreken! Neen Rovers…foei! Je wilt echt niet als een non gekleed op je ligbed naast het zwembad liggen…toch?

Foto:
Nationaal Archief

 

4 Comments

    • Dank je wel Geke. Ik denk inderdaad dat veel dames dit zullen herkennen. Maar…wie weet ook de heren?

  • Leuk verhaal. Vol enthousiasme geschreven; er komen er vast nog meer?

    Succes!

    • Dank je wel Riny, iedere donderdag en zondag nieuwe verhalen. Zie ik je weer?

Geef een reactie