En nu ben ik het zat…uit die tv!


Zo en nu ben ik er helemaal klaar mee! Uit die tv. Dagen zitten ze alleen maar achter dat ding! Alsof het leven niets anders te bieden heeft.

Ze hebben gelijk

Kijk, ik kan dat natuurlijk allemaal weerleggen en zeggen dat ik zit te werken achter dat ding. Dat ik ’s avonds, wanneer alle mannen naar boven zijn, nog steeds zit te werken. Op Pinterest foto’s aan het zoeken ben, documentaires zit te bekijken of op YouTube filmpjes aan het uitzoeken ben. Maar aan het einde van de rit…doe ik eigenlijk precies hetzelfde!

Maar we hebben toch vakantie?

Hoe vaak ik dat wel niet te horen heb gekregen van mijn mannen. Dat ze straks geen tijd meer hebben voor het ding, omdat ze straks zooooveeeel huiswerk hebben (mmm, dat valt volgens mij best wel mee). Nu willen ze genieten van hun vrije tijd. Jaaaaja. En toch… is het nu klaar!

Briljante oplossing al zeg ik het zelf

Oké, misschien stom om te zeggen, maar ik vind het geniaal van mezelf. De ene dag mag iedereen naar hartenlust doen wat die moet of wil doen, maar dan gaan we de andere dag een middag wat doen. Een stad bezoeken, een museum in, een wandeling maken, een fietstocht door de natuur of whatever! En dat briljante plan gooide ik in de groep tijdens het avondeten.

We willen wel uitslapen hoor!

Dat vind ik oké. Het zijn nu eenmaal pubers die echt moeten bijslapen in de zomervakantie. Hun lange lijven groeien als kool, wat volgens mij ook nog eens een berg extra energie kost. We maakten een deal. Tot 12 uur mogen ze blijven snurken en stinken in hun bed, maar daarna….eruit! En zo geschiedde….

Volgens mij vinden ze het best wel leuk

Met de museumjaarkaart op zak bezochten we Delft. Bekeken we de Oude en Nieuwe Kerk en zagen we waar Willem van Oranje is vermoord. Stapten we in de tram naar Leiden en bezochten daar verschillende musea. Gingen we kanoën op de Vlietlanden of gingen we gewoon ergens wandelen en lunchen. Moe en voldaan keerden we huiswaarts en ploften we aan de keukentafel. “Was leuk mam, wat gaan we overmorgen doen?”

 

Foto
Nationaal Archief

2 Comments

  • Wat een prachtige oplossing.

    Verdient navolging…

    Dag Rovers, je bent geweldig op dreef! … en het blijft maar doorgaan.

    Groetjes

Laat een reactie achter