Geheimzinnig rijzend pannenkoekbeslag

Ik staarde wanhopig naar een dikke brijachtige pap, die de grote beslagkom inmiddels tot aan de rand toe had gevuld. Moest ik hier pannenkoeken van bakken?

Biologisch….iets

Na een zoektocht op internet had ik besloten om gezonder te gaan eten. In de supermarkt had ik enkele dagen geleden enthousiast verschillende biologische producten in mijn karretje gegooid. Bij de kassa had de kassière met een stalen gezicht het eindbedrag geroepen. Wow! Ik was haast flauwgevallen en had om een beademingsapparaat geroepen.

Zo’n dag met haast

Vandaag was zo’n dag dat iedereen, moi aussi, haast had en er geen tijd was om uitgebreid te koken. Dus wat maak je dan? Precies…pannenkoeken. Snel pakte ik uit de la, het volgens de site van Paleo, hartstikke gezonde (dure) kokosmeel. Op de achterkant van het pak stond dat je er van alles mee kon bakken, dus tataaaa….ook gezonde pannenkoeken.

Veel te weinig beslag

Jakkes! Het beslag was echt veel te weinig voor mijn mega groeiende puberzonen die momenteel halve broden en dus ook stapels pannenkoeken naar binnen schuiven. Natuurlijk…zelfrijzend bakmeel erbij, dat geeft normaal altijd zo’n lekker krokant korstje. Nog wat melk erbij….. Maar wat ik ook deed, het beslag werd maar niet dunner. Ik staarde wanhopig naar een dikke brijachtige pap, die de grote beslagkom inmiddels tot aan de rand toe had gevuld.

Zijn de pannenkoeken al klaar?

Huh? Dit had ik nog nooit meegemaakt. “Maaam, is het eten al klaar?” Oh shit! Vaag herinnerde ik me opeens dat het recept, wat ik op internet had gelezen, voor kleine pannenkoekjes was. Druppeltjes zweet parelde inmiddels op mijn voorhoofd, terwijl ik snel twee pannen op het vuur kwakte en er drie klodders deeg in lepelde. Binnen no time blakerde het beslag compleet zwart! “Ver……!”

Alles in de gootsteen

Wanhopig gooide ik de hele zooi in de gootsteen. De brei was zo dik dat de gootsteen niet eens normaal doorliep! Vlug, nieuw ‘normaal’ beslag maken! Snel goot ik het beslag in de pannen, strooide er kaas over en dekte ik de tafel. Gooide de pannenkoeken in de lucht, ving ze behendig weer op en rende naar de gang waar ik ‘doodkalm’ naar boven riep: “Jongens, de eerste pannenkoeken zijn klaar!’ Voorlopig maar even geen biologische pannenkoeken meer, althans…..niet met kokosmeel!

 

Foto
Nationaal Archief

 

2 Comments

  • Wat heb je dat toch leuk geschreven.

    Herkenbaar, dat geworstel met onbekende dure dingen. Het lukt maar niet: nou, dan maar hupsakee je eigen gedachten …

Laat een reactie achter