Ik wil alleen maar in bad!

Vandaag ging ik er een heerlijk relaxed dagje van maken. Eerst met de honden wandelen en daarna heerlijk wegzakken in een warm geurend bad. Ja tuurlijk!

Mijn hoofd ontplofte

Al weken hadden de klusjes zich in mijn hoofd opgestapeld. Natuurlijk had ik gezien hoe de stapel strijk steeds hoger werd en hoe de zak met losse sokken uitpuilde. Realiseerde ik me dat de ramen nodig gelapt moesten worden en constateerde ik dat de klimop weelderig over het dak van de toch al mopperende buurman groeide. Allemaal klusjes waar ik toch echt ooit eens wat aan moest gaan doen!

Negeren die handel, ik wil in bad!

Maar in mijn hoofd heerste onrust, waarvan ik wist dat die alleen maar zou verdwijnen, wanneer ik daar eerst wat aan ging doen. Vooruit met de geit! Gewapend met een hoge keukentrap en snoeischaar ging ik de klimop te lijf. Daarna gelijk ook maar de klimhortensia. De buxushagen moeten ook nodig….Hemeltje wat een onkruid tussen de stenen. Zo…klaar! Mm, nu ik toch de keukentrap hier heb staan…gelijk maar even de ramen zemen? Dat frist lekker op! Meteen de binnenkant maar even doen. Oef zeg! De hoge keukenkastjes mogen ook wel weer eens gedaan worden. Gelijk het filter van de afzuigkap maar even in de de super ontvetter zetten.

Even pauze

De honden, het was de hoogste tijd. Stevig stapte ik door, want ik had haast. In mijn hoofd was een waar vuurwerkfestival aan de gang met klussen die ik best nog wel even kon doen. Ik was toch al zo lekker bezig. Ik boende en sopte, ik stofte en ik zoog. Zo nu dan in bad? “Mam…kun je me helpen met mijn huiswerk?” Maar natuurlijk! Oké, eerst helpen, daarna in bad. “Zeg mam, nu we toch bezig zijn, kun je me helpen met het maken van een planning voor de komende week?” Tuurlijk.

Nu in bad dan?

Het overhoren was klaar en de planning is af. Nog meer liefhebbers voor hulp? Nee? Dan ga ik nu in bad! “Zeg mam….wat eten we eigenlijk vanavond?” Oh hemeltje, helemaal vergeten! Ik moet nog alle boodschappen doen. Snel bedenken wat! Het brood is ook op, net als de boter. Het beleg is ook niet veel meer. Gelijk maar pasta, blik tomaten en geraspte kaas op het lijstje zetten. Oh en ook nog……..

 

Foto
Nationaal Archief

Geef een reactie