Retourtje maan voor pubers?

I relate!...if they can send a man to the moon I’m certain they can send a smart mouth teenagerIk versta ze niet. Nee echt! Twee grote lijven waar een geluid uitkomt, wat lijkt op een beer die je wakker maakt midden in een diepe winterslaap. En dan zeggen ze tegen mij…..”je luistert niet!” HUH?

 

Niet te verstaan

Ik kan die zware bromstemmen van de mannen soms echt niet verstaan. “Graumwum omdat ze bruhmrenmdnurm en daarna gingen ze mrwoenseons” HUH? Vragend kijk ik ze aan. ‘Sorry, wat zei je?” Wederom een onverstaanbaar diep grommend geluid, wat uit de spelonken van hun tenen komt. Manlief en ik kijken elkaar vragend aan. “Heb jij dit verstaan?” Tja en dat levert dus gemopper op. Ze zijn al overduidelijk geïrriteerd en moe na een druk schooljaar en dan moeten ze ook nog eens duidelijk duidelijk gaan a-r-t-i-c-u-l-e-r-e-n?

Ahhh die laatste schoolweek

De laatste schoolweek noemen ze ‘de stille week’. Nou daar is echt niks stils aan! Er wordt op de scholen van alles georganiseerd, omdat ze officieel nog niet vrij zijn, maar eigenlijk wel?! Een volgekliederde agenda hangt in de keuken. Het is bijna niet meer te volgen. Een beachvolleybaltoernooi hier, zwemmen daar, etentje zus, klassenuitje zo. Boeken inleveren, rapporten ophalen en mentoruren. Ondanks al die ‘leuke’ activiteiten zijn de mannen niet te genieten! Doodmoe en chagrijnig sjokken ze door het huis. Alles is ze teveel, dus zeker duidelijk praten.

Even bijslapen zo weer over

Kijk de truc is, dat je die week (oké, ook de week erna), als ouder super uitgerust door het leven wandelt. Je energiek bent en enorme brede schouders hebt om al het puber-gemopper van je af te laten glijden. Maar ja…. het ‘ach, we hebben toch vakantie gevoel, dus we gaan later naar bed, omdat we graag naar die film willen kijken’ overwint. En dat resulteert er in, dat ik ’s morgens als een half dood lijk buiten aan het wandelen ben, omdat mijn reu iedere morgen (als een halve autist) op hetzelfde tijdstip begint te zeuren dat hij naar buiten wil. En jaaaa….dan kun je als ouder niet zoveel hebben hè?

Volgend jaar maar weer proberen

Volgend jaar ga ik dat toch echt anders doen. Of…had ik dat vorig jaar ook al gedacht? Vanavond maar eens vroeg naar bed. Nog één week adem in…..en adem weer uit, dan zijn de mannen wat meer uitgerust! Hopen dat ik ze dan wat meer versta!

 

 

Foto: annetaintor.com

 

Laat een reactie achter