Van string tot kwijlende tongzoen

 Les 3: omschrijf je eerste kus. Hij propte meteen zijn tong naar binnen en draaide in een moordend tempo rondjes rondom de mijne. Een enorme lap tong, die naar mijn gevoel niet eens volledig naar binnen kon. Zijn smaak zou ik omschrijven als zurig, dat was zijn adem eigenlijk ook. Langzaam voelde ik een straaltje kwijl mijn mondhoek uitdruppelen. Was het zijn kwijl of het mijne?

Ik was vergeten mijn ogen dicht te doen

Alles wat ik zag was zijn enorme neus. Een opgezwollen, ver uitstekende gok, die eigenlijk best in de weg zat. Net zo snel als zijn tong naar binnen werd gedrongen, glibberde die er weer uit. “Zo kun je het nu?” Mijn eerste tongzoen. Op het kruispunt, vlak voor de zebra. Onze fietsen half in elkaar gehaakt. Ik wist het eigenlijk niet. Kon ik het nu? Was dit het dan? Ik vond er niks romantisch aan.

Dit gebeurde toch niet in de romannetjes?

In gedachte had ik mijn eerste kus als in een romannetje voorgesteld. Hij (sterk, slank, gespierd en steenrijk) schoof zijn hand langzaam in haar lange, glimmende, over haar schouder hangende krullen. Zij (slank, ronde borsten en slanke billen) hief haar gezicht naar hem op. Hij (bruin getint door de zon, met mannelijke trekken) boog zijn gezicht langzaam naar het hare. Zij (perzikhuid en volle rode lippen) sloot haar ogen. Haar lippen gingen als vanzelf een stukje open. Teder beroerden hun lippen elkaar, als een zon die met haar stralen de aarde streelt. Nee, bij mij ging die lap er meteen tot diep in mijn strot in. Niks lang en slank. Geen hand die in mijn haren schoof of teder achter mijn rug werd geschoven. Ik hoop toch echt voor hem dat hij zijn ‘skills’ inmiddels verbetert heeft.

Les 4: beschrijf je onderbroek

Hellup? Hoe maak ik 10 minuten vol om over mijn string te schrijven? 10 minuten mag mijn hand het papier niet verlaten. Schrijven wat er in je opkomt, zonder nadenken. Oké mijn string. Misschien niet het meest geschikte type onderbroek voor mijn ronde billen? Ik draag ze omdat ik er een snoeihekel aan heb, dat mensen de afdruk van een ‘normale’ onderbroek mogelijk, kans is groot en erg aanwezig, onder mijn broek zouden kunnen zien. Ik beken dat ik alleen twee ‘normale’ onderbroeken heb, voor het geval ik naar de huisarts of fysio moet. De meeste strings zwart met kant zijn. Ik af en toe, in een bui van verstandsverbijstering, een felgekleurde koop, omdat ik in één of ander artikel heb gelezen dat kleur op je huid beter is voor je gemoedstoestand? De timer gaat. Pff klaar. Ik ben blij dat de volgende oefening over de kleur geel gaat. Even op adem komen na al deze 10-minuten ontboezemingen in mijn nieuw aangeschafte schrift. Verhalen die natuurlijk alleen door mij gelezen mogen worden.

Met dank: Cursus en e-book ‘Zin: Lust in je Leven door Schrijven.’ van Geertje Couwenbergh (www.geertjecouwenbergh.com)

Foto:
Nationaal Archief

Geef een reactie