Covergirl Ellen Soeters

Fotomodel Ellen Soeters was blond en sexy en was in mei 1983 de allereerste covergirl in de Nederlandse uitgave van het blad Playboy.

Frau Antje

Ze werd in 1956 in Amsterdam geboren en groeide vanaf haar derde levensjaar op in Eindhoven. Op haar zeventiende stuurde ze foto’s naar het weekblad Viva dat een modellenwedstrijd had uitgeschreven, waarna ze diverse fotosessie voor het blad mocht doen. In 1975 volgde deelname aan de Miss Holland-verkiezing die ze helaas niet won. In de jaren zeventig brak ze pas echt door met haar rol als Frau Antje. Gekleed in een Volendammer kostuum moest ze als Hollands kaasmeisje de Nederlandse zuivelsector in Duitsland promoten. Daarna prijkte ze meerdere malen op de hoezen van ‘Alle 13 goed!’, een mega populaire reeks verzamelplaten met daarop dertien nummers die ( nog) geen hit waren geweest. De hoezen vielen toen behoorlijk op door de afbeelding van een nogal schaars geklede vrouw, zoals onder anderen Ellen Soeters.

Playboy

Het modellenwerk bracht Ellen naar Amerika waar ze in contact kwam met de Amerikaanse Playboy. Het erotische magazine voor de heteroseksuele man en werd in 1953 opgericht door playboy-legende Hugh Hefner. Ze mocht voor het blad een fotoserie doen, wat haar echter niet de status van Playmate bezorgde. Wel kreeg ze daarna een telefoontje van Spaarnestad-VNU (later Sanoma Uitgevers) of ze op de cover wilde staan van de allereerste Nederlandse uitgave van Playboy. Ondanks haar 26-jarige leeftijd aarzelde ze daar toen naar eigen zeggen geen seconde over. Daar stond ze dan. Gehuld in slechts een openstaand wit bloesje waar een deel van haar borsten uitpiepten en met een rood-wit-blauw strikje om haar hals. Maar liefst 133.281 exemplaren vlogen als zoete broodjes over de toonbank. Later wilde de Duitse Playboy ook graag een blootreportage van haar, maar dat vond Ellen vanwege haar rol als Frau Antje in het verleden niet zo gepast.

 

Foto
Nationaal Archief

 

Geef een reactie